na początek OLEJ
Re: na początek OLEJ
Stosuje go we wszystkich autach i spisuje sie super. Noi polsyntetyk polsyntetykowi nie rowny. Mozna lac TWSa, ale to wg mnie przeplacanie.
tez słyszałem ze to dobry olej. Ja do swoich lałem rożne i nie widziałem róznicy.
Nie samym TWSem świat żyje, jest dużo lepszych olejów niż TWS o porządanej klasie lepkości.Camil pisze: Mozna lac TWSa, ale to wg mnie przeplacanie.
Wiesz, jak sie przejedzie samochodem 1500 km to ciężko poczuć różniceTomas_M5 pisze: Ja do swoich lałem rożne i nie widziałem róznicy.

Pozdrówka!
tu pisałeś co innego.boogie pisze:
w zimie zalalem olej 0W40 Castrol Edge.
Zużycie tegoż oleju bylo dośc znaczne, litr na ok 1,5 tys km
Jakieś 800 km temu zmiama oliwy na Agip Racing 10W60.
No i sie niepokoje nieco, bo oleju bylo wlane dokladnie pod max i przez te przejechane 800 km w ruchu miejskim glownie nie jestem w stanie specjalnie zaobserwować zużycia oleju....

Tomas, chodzilo mi, ze co Ty mozesz powiedziec o czuciu różnicy jak auto masz tylko po to, zeby je dalej opchnąć.
Z codziennym używaniem to nie ma wiele wspólnego i nie pozwala zaobserwować różnic na przestrzeni czasu i zmian pór roku na przyklad.
Z codziennym używaniem to nie ma wiele wspólnego i nie pozwala zaobserwować różnic na przestrzeni czasu i zmian pór roku na przyklad.
Pozdrówka!
kazdy kupuje po to zeby je w końcu opchnąc tylko, ze jednym auto nudzi sie szybciej a innym później.
Mysle ze miałem wiecej eMeke niz ktokolwiek inny na tym forum, przejeździłem nimi dziesiątki tysiecy kilometrów w lato i w zime, do pracy w trasie i po torze i mysle ze moge sie wypowiadac na ten temat bardziej autorytatywnie niz np. Ty.
I wiem, ze doskonale o tym wiesz, dowodem na to jest to ze jak chciałes kupic M to przyleciałeś po porade.
Mysle ze miałem wiecej eMeke niz ktokolwiek inny na tym forum, przejeździłem nimi dziesiątki tysiecy kilometrów w lato i w zime, do pracy w trasie i po torze i mysle ze moge sie wypowiadac na ten temat bardziej autorytatywnie niz np. Ty.
I wiem, ze doskonale o tym wiesz, dowodem na to jest to ze jak chciałes kupic M to przyleciałeś po porade.
Tomas please.... Miałeś więcej emek niż ktokolwiek na tym forum...
Może nawet więcej niż wszyscy userzy razem wzięci z tego forum...
Nie bierzesz pod uwage, że ktoś mógł mieć więcej niż Ty, ale siedzi cicho i nie wysówa takich pochopnych i przechwalczych wniosków, bo wrodzona skromność mu nie pozwala? dzizas.
To że jesteś handlarzem i jak Ci się trafi em to kupujesz nie oznacza, że nikt na całym forum nie dorównuje ci wiedzą o tych autach.
Może nawet więcej niż wszyscy userzy razem wzięci z tego forum...
Nie bierzesz pod uwage, że ktoś mógł mieć więcej niż Ty, ale siedzi cicho i nie wysówa takich pochopnych i przechwalczych wniosków, bo wrodzona skromność mu nie pozwala? dzizas.
To że jesteś handlarzem i jak Ci się trafi em to kupujesz nie oznacza, że nikt na całym forum nie dorównuje ci wiedzą o tych autach.
Dzięki Karol, nie chcialem już tego pisać 
bo też nie chce jakiś polemik, a Tomas pewnie wie że wszyscy jego porady traktują nieco z przymrużeniem oka
Pewnie Tomas, że się Ciebie radzilem, bo sam widzisz jak wiele osób można spotkać którzy takmi autami jeżdżą na codzień - jak sam pisaleś na codzień lepiej Ci się jeździ Fabią 1.4
.
A przyznam że na wiele dość podstawowych kwestii ciężko bylo znaleźć konkretną odpowiedź, także dzięki za konsultacje

bo też nie chce jakiś polemik, a Tomas pewnie wie że wszyscy jego porady traktują nieco z przymrużeniem oka

Pewnie Tomas, że się Ciebie radzilem, bo sam widzisz jak wiele osób można spotkać którzy takmi autami jeżdżą na codzień - jak sam pisaleś na codzień lepiej Ci się jeździ Fabią 1.4

A przyznam że na wiele dość podstawowych kwestii ciężko bylo znaleźć konkretną odpowiedź, także dzięki za konsultacje

Pozdrówka!
Nie każdy. Nie każdy handluje samochodami, więc nie traktuje samochodu jako towar, który tymczasowo użytkuje.Tomas_M5 pisze:kazdy kupuje po to zeby je w końcu opchnąc tylko, ze jednym auto nudzi sie szybciej a innym później.
ja juz nie handluje BMW, za wolne sa 

- Maros
- Auto: M5F10, M3E92, M3E46
- Kontakt:
Panowie, Koniec OT, to jest temat o olejach!
A do przed liftowych co polecacie? uzywa ktos Motul x-max 8100?
przecież TWS nie kosztuje znowu majątku, ja nigdy nie kombinowałem z olejami w tym silniku,
Dobra bez zartow, ja leje castrol taki jak fabryka nakazala bo wydaje mi sie ze co jak co ale producent wie najlepiej jaki olej lać 

Ostatnio zmieniony pt paź 28, 2011 22:32 przez alduwiel, łącznie zmieniany 1 raz.
alduwiel,
im dłużej czytam Twoje posty, tym mam większe wrażenie że masz 18 lat i czasami nadużywasz trawy albo innych specyfików.
Moderator proszony o posprzątanie
im dłużej czytam Twoje posty, tym mam większe wrażenie że masz 18 lat i czasami nadużywasz trawy albo innych specyfików.
Moderator proszony o posprzątanie

Pozdrówka!